Monday, 6 June 2011

DOWNLOAD FILE TANPA TUNGGU

Macam mana nak download file banyak-banyak dalam satu masa je di Rapidshare(RS), Megaupload(MU), Hotfile(HF), Fileserve(FS) ataupun lain-lain file hosting. Tak perlu tunggu "waiting time" macam ni dah sampai 29minit baru boleh download semula (kira bypass ler).

Zoom in (real dimensions: 912 x 162)Image
p/s : aku dalam artikel kat bawah bukannya merujuk kpd briged yer :yar kami copy paste je.
Gambar-gambar yang ada tu aku cuma try di Hotfile, mungkin boleh cuba di RS, MU, FS dsb.
Kalau bernasib baik, boleh sampai 5 file sekali gus aku download serentak!!!


[hide]Program/Software yang aku guna (kalau ada a & b saja pun dah boleh rasanya) :
a) browser Mozilla Firefox (Internet Explorer, Opera boleh juga kot, tak try pun). >> Download Sini <<
b) software Auto Hide IP atau Real Hide IP. >> Download Sini <<
c) software Internet Download Manager. >> Download Sini <<


Cara-Cara :
1) buka Auto Hide IP > tukar Fake IP
2) masukkan link ke Firefox > Start Download
3) buka Auto Hide IP semula > tukar Fake IP lain pula (click "stop hide", lepas tu "hide ip" balik" = akan tukar IP baru)
4) masukkan link lain pula ke Firefox > Start Download
5) buka Auto Hide IP semula > tukar IP lain pula (click "stop hide", lepas tu "hide ip" balik" = akan tukar IP baru)
6) masukkan link lain pula ke Firefox > Start Download

*ulang benda yang sama je, cuma perbezaan tukar Fake IP lain pula. simple.*
**waktu guna Auto Hide IP tu, pilih la IP dari negara mana pun. jangan US saja. lepas tukar Fake IP, kalau surfing lambat tu besa la, mungkin IP jauh sangat, cari IP lain pula yang dekat, laju sikit, try la mana-mana pun semua ok ja**



Ni beberapa screenshot yang aku download 5 file terus serentak!!! dah la, tak payah tunggu "waiting time", boleh download banyak-banyak pula!!!

screenshot 1
Image

screenshot 2
Zoom in (real dimensions: 808 x 146)Image

screenshot 3
Zoom in (real dimensions: 1023 x 543)Image
gambar ketiga ni, semua adalah file yang diambil dari hosting Hotfile dalam masa yang sama.


UNTUK LEBIH SELAMAT, KALAU NAK BUKA EMAIL @ ACCOUNT YANG PENTING, MATIKAN/DISABLE SOFTWARE AUTO HIDE IP DULU(ade icon dekat jam klik kanan EXIT). SIMPLE. PERINGATAN JE TAKDE LAH BAHAYA SANGAT. :)



OH!BelOG

CYBER BRIGED

CYBER BRIGED

Blogger news

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ptereocarpus online | Google |
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More